Ikoniska The The återvänder

The The spelar i Stockholm 13 september.

I juni 2018 gjorde ikoniska The The sin första Sverigespelning på 29 år. Det blev en helt lysande kväll på Münchenbryggeriet i Stockholm. Som tur var behövde vi inte vänta i ytterligare 29 år. Nu är det klart att The The återvänder till Stockholm. 13 september gör Matt Johnson och hans The The en efterlängtad konsert på Filadelfia.

The The står som en bastion inom den brittiska musikscenen, med ett arv som sträcker sig över decennier. Ända sedan Matt Johnson satte 1977 satte in en annons i NME och letade efter bandmedlemmar har han varit den enda konstanten i The The. Runt honom har ett kollektivt formats, ett kollektiv som har skapat musik som utmanar både genregränser och lyssnarens förväntningar. Det här har resulterat i ett omisskännligt sound, som blandar post-punk med elektroniska inslag och kryddar det hela med politisk laddning.

Genom åren har The The inte bara bidragit med tidlösa album som ”Soul Mining” och ”Infected”, utan även fortsatt att hela tiden vara relevanta genom att ta upp brinnande samtidsfrågor. Men efter “NakedSelf”, som släpptes 2000, blev det ganska tyst från The The.

Efter en rad konstprojekt, filmer och soundtracks under 2010-talet återvände Matt Johnson i The The-skepnad med den känslosamma singeln “We Can’t Stop What’s Coming” 2017. Därefter åkte The The ut på sin första turné på 16 år. En turné som bland annat nådde Münchenbryggeriet i Stockholm – bandet första Sverigekonsert på 29 år. 13 september är det dags igen. Då återvänder The The till Stockholm för en konsert på Filadelfia.

Sep 2024
13

Stockholm Filadelfia

Dörrarna öppnar: 18:30,
Konsertstart: 20:00
Biljetter
Kontakt

Kontakt