Rosendal Garden Party

Rosendal Garden Party vinner internationellt hållbarhetspris

Rosendal prisades på International A Greener Festival Awards.

Rosendal Garden Party blev vinnare av den tunga kategorin Greener Transport Award då europeiska evenemang med framgångsrikt hållbarhetsarbete prisades på International A Greener Festival Awards. Årets prisutdelning skedde tidigare i veckan under Green Events & Innovations Conference i London.

”Eftersom vi under den första upplagan av Rosendal Garden Party såg hur stor del av vår klimatpåverkan som kom från både artisternas och publikens transporter arbetade vi inför förra sommaren väldigt aktivt med att se över just de utsläppsposterna. Och det lyckades vi bra med”, säger Johanna Beckman, innehållsansvarig på Rosendal Garden Party.

Rosendal Garden Party var det enda svenska evenemanget som var nominerat i någon kategori under International AGF Awards. Väl där var konkurrensen hård, då festivalen ställdes mot bland annat norska Øyafestivalen och danska NorthSide Festival.

”Det är så klart alltid väldigt kul och hedrande att prisas för sitt arbete. Men då det kommer till vårt hållbarhetsarbete är ju resultatet långt viktigare än utmärkelser, och vi håller redan på att se över vad vi kan göra för att bli ännu bättre till i sommar”, berättar Johanna Beckman.

Rosendal Garden Party har hela tiden haft en tydlig målsättning om att bli det mest hållbara evenemanget som arrangeras utomhus i Norden. Som en del i det arbetet mäts evenemangets totala utsläpp av växthusgaser – både direkta och indirekta. Mätningarna från premiäråret 2022 visade att olika former av transporter stod för 70% av evenemangets totala utsläpp av växthusgaser.

Rosendal Garden Partys hållbarhetsarbete är transparent. Under våren kommer rapporten om utsläppen av växthusgaser från Rosendal Garden Party 2023 att presenteras publikt. 2022 års rapport samt en övergripande summering kan läsas på Rosendal.com/om-rosendal/hallbarhet.

Årets Rosendal Garden Party arrangeras 14-16 juni. Klara artister är Massive Attack, The Cardigans, Turnstile, Grace Jones och Raye. Inom kort kommer fler artister att presenteras.

Om International AGF Awards:
Bakom International AGF Awards står den icke vinstdrivande organisationen A Greener Future. Sedan 2005 har de hjälpt organisationer, evenemang, festivaler och kulturarenor runtom i världen att bli mer hållbara och minska deras miljöpåverkan. De har även skapat världens första certifiering för gröna evenemang och festivaler, en certifiering som Rosendal Garden Party har innehaft sedan premiäråret 2022.

Kontakt

Kontakt